http://www.lamikon.nl/samenwerking-gevierd-in-villa-jongerius/_382_n__29_NL_99_____
  0348 - 68 82 82
 
Van 6 tot en met 10 februariĀ  2017 vond er in Villa Jongerius een bijzondere viering plaats. Vijf leveranciers uit de bouw hebben de handen ineengeslagen om te laten zien dat samenwerken loont. FAKRO, BeNext, BUVA, Lamikon en TULiPPS presenteerden een week lang concepten die door samenwerking tot stand zijn gekomen. De viering in deze bijzondere villa vond plaats onder de naam CONNECT.
samenwerking-gevierd-in-villa-jongerius

Utrecht – 22 februari 2017

Samenwerking gevierd in Villa Jongerius

Van 6 tot en met 10 februari  2017 vond er in Villa Jongerius een bijzondere viering plaats. Vijf leveranciers uit de bouw hebben de handen ineengeslagen om te laten zien dat samenwerken loont. FAKRO, BeNext, BUVA, Lamikon en TULiPPS presenteerden een week lang concepten die door samenwerking tot stand zijn gekomen. De viering in deze bijzondere villa vond plaats onder de naam CONNECT.

De connectie
CONNECT is een initiatief van FAKRO. “We hebben de afgelopen jaren mooie samenwerkingsconcepten neergezet. Concepten waar we trots op zijn. Die elk oplossingen bieden op belangrijke vraagstukken uit het veld. We geloven sterk in deze samenwerkingsvormen en zochten een platform om dit met anderen te delen en dat vonden wij in Villa Jongerius” – aldus Theo Peters, FAKRO Nederland. Het doel van CONNECT is om op een ongedwongen manier verbindingen te leggen. Dit kan zijn tussen de organiserende partners maar ook tussen de bezoekers aan het event. Op een persoonlijke manier worden kennis en ervaring gedeeld. Ruim 200 bouwprofessionals zijn gedurende de week het gesprek aangegaan in de villa en hebben zich laten inspireren door de gepresenteerde concepten. En dit alles onder het genot van een hapje en drankje in het bijzondere decor van Villa Jongerius.

De kracht van samenwerken
De CONNECT partners zijn van mening dat samenwerken leidt tot betere oplossingen. “Samen komen we verder dan alleen. Door met elkaar te verbinden is het mogelijk om overstijgende concepten te ontwikkelen die anders niet haalbaar zijn.”- aldus Arno Rootsaert, BeNext. “Ook maakt CONNECT zichtbaar dat we veelal aan dezelfde vraagstukken werken. Vraagstukken waarbij we elkaar kunnen versterken” – voegt Marius van Zanten van BUVA toe. In de villa is onder andere getoond hoe de BeNext smart home aansturing een comfortabel en gezond binnenklimaat creëert, waarbij de gebruiker centraal staat. Ook FAKRO’s slimme dakraam is onderdeel van dit concept. BUVA presenteerde de Q-Stream 2.0; een nieuwe uitvoering van het ventilatiesysteem dat regelbaar is via een app. Gebruik de kracht van ieder merk, breng ze samen en je creëert sterkere oplossingen. Ook het door FAKRO en BUVA ontwikkelde dakraam met SusStream module is een voorbeeld van deze denkwijze.

Coöperatie in het DNA
Bij deelnemende partners Lamikon en TULiPPS zit coöperatie in het DNA. “Lamikon draait om een netwerk van aangesloten bedrijven die continu resultaatgerichte onderhoudstechnieken ontwikkelen en verbeteren. We bundelen kennis en ervaring om zo optimaal te voldoen aan de vraag van de opdrachtgevers. De LongLife kozijnen en SecondLife renovatie zijn hier een resultaat van.” – aldus Ruud Verweij namens Lamikon. Ook TULiPPS Solar ontwikkelt veel baanbrekende concepten in samenwerkingsverband.

Paul Stassen, TULiPPS; “Wij zijn consortiumleider van diverse Europese- en nationale (TKI) innovatieprojecten. Dit maakt dat wij in samenwerking met gespecialiseerde bedrijven en instituten innovatieve producten ontwikkelen en op de markt te brengen. Tijdens CONNECT maakten bezoekers kennis met het Prefab Multifunctionele Energiedak (PRIME project). Naast FAKRO en Linex Prefab Daksystemen zijn ook IBC-Solar en Femtogrid - DC Current betrokken bij de ontwikkeling van dit slimme prefab energiedak. De reactie van de bezoekers op het strakke en baanbrekende PRIME energiedak waren lovend!"

Toekomstvisie
FAKRO heeft zeker het voornemen om dit initiatief door te zetten. “Het initiatief past bij onze denkwijze en we merken de positieve energie die ervan uitgaat. De CONNECT partners waren enthousiast over de toeloop van bezoekers en interessante gesprekken die het CONNECT event teweegbracht. Het vormt de start van nieuwe mogelijkheden.”

 

 

 

 

Lamikon op de Renovatiebeurs
lamikon-op-de-renovatiebeurs
Lamikon presenteert een uniek instrument. Het KozijnKompas!
lamikon-presenteert-een-uniek-instrument-het-kozijnkompas
FSC Friday
16 juli 2015
FSC Friday 25 september 2015
fsc-friday
Lamikon SecondLife
26 januari 2015
Lamikon SecondLife
lamikon-secondlife
Week van de Bouw 2015
8 januari 2015
Week van de Bouw 2015. Gratis inschrijven!
week-van-de-bouw-2015
Lamikon 2015
16 december 2014
Lamikon 2015
lamikon-2015
Energiezuinige projecten met Lamikon LongLife
energiezuinige-projecten-met-lamikon-longlife
Waarom kiezen voor FSC-gecertificeerde materialen?
waarom-kiezen-voor-fsc-gecertificeerde-materialen-een-kort-animatiefilmpje-over-het-keurmerk-fsc
Lamikon brochures
14 augustus 2014
Lamikon brochures
lamikon-brochures
Historische Eye-catcher in den Haag.
het-lamikon-project-historische-eye-catcher-in-den-haag
Lamikon LongLife in de ISSO databank
lamikon-longlife-in-de-isso-databank
Lamikon op de RenovatieBeurs 2014
lamikon-op-de-renovatiebeurs-2014
Lamikon producten opnieuw gecertificeerd!
lamikon-producten-opnieuw-gecertificeerd