Menu 0348 - 68 82 82
https://www.lamikon.nl/lamikon-longlife-in-de-isso-databank/n70c29
 
Lamikon LongLife in de ISSO databank
Lamikon LongLife in de ISSO databank

Onze kozijnsystemen zijn onlangs opgenomen in de databank van ISSO. 

De onafhankelijk vastgestelde U-waarde van het Lamikon LongLife kozijn is 1,49. De U-waarde van het Lamikon LongLife ++ Passiefkozijn is zelfs 0,79!

Wat houdt de ISSO databank in?

ISSO heeft van de overheid de opdracht gekregen om een databank aan te leggen met gecontroleerde kwaliteitsverklaringen van producten voor de berekening van een EPA-rapport of een Energielabel. De ISSO treedt op als onafhankelijke partij die aangeleverde verklaringen op juistheid controleert. Wanneer op de juiste manier onderbouwd wordt dat een product een lagere U-waarde heeft dan de forfaitaire U-waarde, kan dit product worden opgenomen in de databank. 

De behoefte aan een onafhankelijke databank is ontstaan doordat fabrikanten en adviseurs in de afgelopen jaren met de mooiste isolatiewaarden op de proppen zijn gekomen. Echter bleken deze na beoordeling niet te kloppen. Daarom werd het absolute noodzaak om de juistheid van de adviezen en labels naar een hoger niveau te brengen. Om die reden is het vanaf begin 2010 is het niet meer mogelijk voor de adviseur om ‘eigen’ isolatiewaarden in te voeren bij energetische berekeningen. 

Voor alle producten zijn daarom forfaitaire U-waarden vastgelegd, waarmee in de software standaard gerekend moet worden. De enige uitzondering mag gemaakt worden voor een product uit de ISSO databank. Wanneer de adviseur een product uit de databank toe wil passen in berekeningen, kan de bijbehorende productcode uit de databank worden ingevoerd in de software.